• Arla Joensuu

Ammattimaista toimintaa pikavauhdilla laadusta tinkimättä

Erityisesti kasvuyritysten vauhdikkaassa liiketoiminnan kehityksessä syntyy ad hoc -tarpeita, joitten tekemiseen on joskus hankala löytää nopeita ja ketteriä ammattilaisia. Lue, miten Scriptor auttoi Aino Healthia.

Aino Health on kansainvälinen yritys, joka auttaa organisaatioita menestymään työkykyjohtamisessa. Yritys toimii Suomen lisäksi Ruotsissa, Englannissa ja Saksassa. Aino Healthin toiminta käsittää koko työkykyjohtamisen aina terveysjohtamisesta ja työturvallisuudesta prosesseihin ja menettelytapoihin. Aino Healthin asiakkaita ovat esimerkiksi kansainväliset työvoimavaltaiset teollisuus- ja palveluyritykset, palo- ja pelastustoimi sekä urheiluvalmennus.

Yrityksen toiminta kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia, ja aina silloin tällöin syntyy tarpeita, jotka syntyvät nopeasti ja joihin tarvitaan ratkaisu pikaisesti. Eräs ketterä projekti syntyi, kun tarvittiin avaimet käteen -periaatteella kuvia, joita voidaan käyttää yrityksen uusissa fyysisen suorituskyvyn markkinointimateriaaleissa.

48:n tunnin projektin aikana Scriptor Palvelut auttoi yritystä skauttaamaan kuvauksiin sopivat "tavis"-mallit, sekä kokeneen kuvaajan jolta syntyisi dokumentaariseen tyyliin markkinointiin sopivia kuvia.


Kuva: Terhi Hytönen

Kuvaukset improttiin laadukkaasti maaliin nopeasta aikataulusta huolimatta

"Ennen koronaa elimme sitä aikaa, kun vielä suunniteltiin kiivaasti tapahtumien ympärille myynnin tukitoimia ja huomasimme, että meiltä puuttui aidot, oikeaa kohderyhmää puhuttelevat kuvat. Asialla oli kiire, sillä tuleva tapahtuma häämötti jo nurkan takana. Kaiken muun liiketoiminnan arkisen tekemisen lisäksi piti saada nopealla aikataululla kuvaukset käyntiin", muistelee COO Jaana Pylvänen.


Kuva: Terhi Hytönen

Kun Aino Health valitsi Scriptorin tiimin tuottamaan kuvaukset, oli kiire saada paketti kasaan

Scriptor teki Pylväselle tarjouksen annettujen speksien mukaisesti ja alkoi heti etsimään sopivia malleja seuraavan viikon kuvauksiin.


Tarvittiin yli 40-vuotiaita miehiä tietyillä reunaehdoilla. Oli pakko toimia etupainotteisesti, jotta kuvaukset saataisiin tehtyä halutun aikataulun mukaisesti.

Kuvauspaikkaan pääsi tutustumaan vasta kuvauspäivän aamuna, joten valaistuksen ja kuvauksien tarkempi suunnittelu vaati jo itsessään luovuutta.Kuva: Terhi Hytönen

Positiivinen tunnelma ja aito tekemisen meininki kuvauspaikalla


Kuvaaja Terhi Hytönen onnistui luomaan reippaan ja aidon luottamuksen kuvattavien välille, ja nopeatempoiset kuvaukset saatiin tehtyä onnistuneesti.

Kahden tunnin kuvaussession aikana saatiin kuvattua tarvittavat kuvat Aino Healthin normaalia asiakkaan testitilannetta imitoivaksi. Mukana kuvauksissa oli myös Aino Healthin testaaja Susanna Laine.


Kuva: Terhi Hytönen

Tiimin hyvä yhteistyö poiki onnistuneen lopputuloksen


"Halusin ehdottomasti olla mukana kuvauksissa. Kuvauspäivä katkaisi kivasti normaalia arjen aherrusta."


"Saimme nopealla aikataululla todella laadukkaat ja hyvät kuvat markkinoinnin tueksi. Kuvauspäivästä jäi positiivinen fiilis", Aino Healthin liiketoiminnan kehityksestä vastaava Jaana Pylvänen muistelee aikaa ennen koronaa.


Kuva: Terhi Hytönen
Tarvitsetko ketterän tiimin markkinoinnin tueksi? Ota yhteyttä, autamme heti!
0 comments