• Arla Joensuu

Jean Vernetin verkkosivujen uudistus poikkeusolosuhteissa

Jean Vernet on Helsingin Mariankadulla toimiva yrittäjävetoinen huonekaluihin ja sisustukseen erikoistunut liike sekä maahantuoja. Yrityksen verkkosivusto kaipasi päivitystä nykyaikaan. Verkkosivuston uusimisen lisäksi asiakkaille haluttiin tuoda selvästi esille, millaisia asiakaspalvelun uusia muotoja on tarjolla. Verkkosivuston ja liiketoiminnan kehityksessä auttoivat Scriptor Palvelut OY:n kokeneet tekijät. Lue lisää, miten onnistunut lopputulos tehtiin.


Sivustoa haluttiin selkeyttää käyttäjän näkökulmasta niin, että sivustolla olisi helppo liikkua, inspiroitua ja nähdä, mitä kaikkea Jean Vernetillä on tarjolla. Vernetin sivusto haluttiin pitää koko ajan käytössä uudistuksen aikana, sillä kevään 2020 aikana kaupankäynti siirtyi verkkoon koronapandemian kurittaessa maailmaa.Sivusto oli rakennettu suomalaisen Vilkas-operaattorin palvelimelle. Käytössä olevan verkkokaupan laajuuden ja nopean tekemisen takia sivusto uusittiin Vilkkaan sivuston päälle.


Uudistuksen teknisestä puolesta vastannut Mervi Eskelinen kertoo: “Tiedän, kuinka tuskallisen vaikeaa unelmien yrityksen rakentaminen, sen saaminen tuottavaksi, oman arvon viestiminen ja luovuuden markkinointi voi olla. Halusimme tuoda ihanan ja värikkään Jean Vernetin liikkeen tunnelman myös verkkosivustolle.”


Työ alkoi yhteisellä suunnittelupalaverilla, missä kauppiaat Anna ja Jaana kertoivat toiveitaan tekijöille. Scriptorin tiimi oli tässä vaiheessa jo itse tutkinut sivuston, tutustunut Kruununhaassa sijaitsevan liikkeen estetiikkaan sekä kaupan brändi-imagoon.
Yhteinen sävel löytyi nopeasti


Tärkeintä onnistuneessa työssä on aito ja kunnioittava, yhteinen tekeminen. Sellainen tunne molemmin puolin, että voi luottaa. Vernetin ja Scriptorin yhteinen tekeminen oli aikaisemmin alkanut SEO-optimoinnilla, oli jo tutustuttu puolin ja toisin.


Työ haluttiin käyntiin nopeasti, sillä koronapandemia oli juuri pahimmillaan - tiedettiin, että rajoitukset oli päällä ja ihmisten shoppailu siirtynyt verkkoon. Scriptorin Mervi Eskelinen ja Arla Joensuu ryhtyivät innolla työhön heti. Molemmilla tekijöillä oli runsaasti kokemusta muiden yrittäjien kanssa työskentelystä, sekä aito halua auttaa.


“Olen työllistänyt itseäni ja työskennellyt muiden yrittäjien kanssa jo pitkään. Olen oppinut kantapään kautta miten turha, merkityksetön ja tyydytystä tuottamaton työ johtaa vain loppuunpalamisiin ja epäonnistumisiin. Menestys vaatii työltä mielekkyyttä”, Mervi pohtii. Lopputulos miellytti koko tiimiä


Työn etenemistä seurattiin viikkotasolla, ja työ edistyi suunnitelmien mukaan.

“Työskentely oli mutkatonta, ja sivusto toimi moitteetta koko prosessin ajan, kertaa Jean Vernetin Jaana: “Olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen, nyt sivustoa voi ylpeänä esitellä kenelle tahansa. Olemme myös iloisia siitä, että koko prosessissa on kokonaisvaltaisesti mietitty sitä, miten toiminta sopii ydinliiketoimintamme kehitykseen ja tulevaisuuden haasteiden taklaamiseen.”


Jean Vernetin visiona on helpottaa asiakkaiden elämää ja tuoda iloa arkeen. Verkkosivuston uudistuksella on tärkeä osa toimivassa palvelupolussa. 


“Haluamme aina palvella asiakkaitamme intohimoisesti ja ammattimaisesti niin pienissä kuin isoissa arjen toimivuuteen liittyvissä asioissa. Koti on ihmiselle paras paikka, sen tämä pandemia on viimeistään osoittanut.”Tutustu Jean Vernetin uudistuneeseen sivustoon täällä!0 comments