• Ari Kunelius

Marcom- osaajan löytämisen sietämätön vaikeus
Tapahtui toimitusjohtajan huoneessa:


”Pitäisi myynnissä ja markkinoinnissa saada jotain aikaiseksi. Meillähän ei ole markkinointiviestinnässä oikein ketään riittävän osaavaa. Kerrankin asiaan voisi laittaa myös rahaa. Hoidetaan homma , vaihtoehtojahan on.


Rekrytoitaisiinko? Jos, niin miten? Tekisikö itse käyttäen tonnin-pari hakukanaviin ja 40h työaikaansa vai ottaisiko avun rekrytointitoimistosta 6-12 000 euron laskulla, josta puolet joutuu maksamaan, löytyi ihmistä tai ei. Aggressiivisesti toivoen kaikki menee hyvin, ja rekrytoitava henkilö sopeutuu johtamistyyliini, firman arvoihin ja on tyytyväinen ammattiliseen haasteeseen. Varmaa on ainakin se, että liksaa pitää olla valmis maksamaan 4000€ eli kiinteä kulu lomineen ja saikkuineen lienee kuuden tonnin kieppeillä kuukaudessa. Mutta näinhän se on ollut tapana tehdä!


Käytettäisiinkö henkilöstövuokrausfirmaa? Ei kuluja, jos henkilö sairastaa tai on pois. Ei rekrytointikuluja. Kuulostaa hyvältä diililtä. Eihän me kyllä vakituisesta työsuhteesta ketään kovaa osaajaa saada, mutta joku nälkäinen nuori leijona varmaan. Ei sille tarvitse ihan nelosta maksaa, jolloin kuukausiveloitus lienee seitsemän tonnin molemmin puolin. Onhan tässä pieni riski– tyyppihän saattaa lähteä vakituisen pestin perään heti kun voi. Näinhän se on tapana ollut.


Ostetaanko apua viestintätoimistosta? Nehän tekisivät vaan sen mitä pyydetään ja varmaan paljon nopeammin, kun se on niiden leipätyötä. Sisällötkin ois varmaan heti aika teräviä. Vois jopa 80 tuntia kuukaudessa riittää samaan lopputulokseen kuin kokoaikasella vakkarilla? Hetkinen, eipä ostetakaan. Iso Pomo ei hyväksy 130 euron tuntiveloitusta. Sehän tekee kymppitonnin kuussa.


Mutta hei: etsitään joku freelancer hoitamaan homma! Eiks parhaat tekijät usein oo freelancereita, jopa niissä viestintätoimistoissakin? Veloitus on niillä järkevämpi, kokemus kova ja tehokkuus takuuhyvä. Ja nehän pystyy tekemään tarpeen mukaan, tajutonta joustavuutta!


Mutta mistä noita friikkuja löytää ja miten voi varmistua, ettei ota friikkiä?”


Scriptor tekee sen puolestasi.


Kukin valitsee itselleen sopivimman tavan hankkia tarvittavaa marcom-osaamista.

www.scriptor.fi

0 comments